purskyi · 28-Окт-18 13:26(6 лет 10 месяцев назад, ред. 28-Окт-18 13:28)
Михайло Коваль / Гомін, гомін...Жанр: Народная песня Страна исполнителя (группы): Украина Год издания: 2004 Издатель (лейбл): Етнодиск Каталожный номер: ED CD-014-04 Аудиокодек: MP3 Тип рипа: tracks Битрейт аудио: 320 kbps Продолжительность: 01:07:33 Наличие сканов в содержимом раздачи: нет Источник: FLAC01. Невольницмкий плач (дума)[6:01] 02. Про марусю Богуславку (дума)[5:59] 03. Про смерть козака-бандуриста (дума)[4:22] 04. Про Байду[4:26] 05. Про Нечая[3:28] 06. Максим козак-Залізняк (Шевченко, 1841)[1:48] 07. Ой з-за гори, з-за лиману[4:59] 08. Ой 1791 року[3:27] 09. Про Олексія, божого чоловіка (псальма)[9:16] 10. По горам, горам сам Господь ходив (псальма)[5:01] 11. Невольницька[6:17] 12. Гомін, гомін по діброві[5:32] 13. Собралась біднота[4:17] 14. Гей у мене був коняка (Щоголів, 1860)[2:41]
Об альбоме (сборнике)
Не так вже й багато я чув бандуристів і не знаю напевне, чи всі вони схожі між собою, чи всі вони такі, як Михайло Коваль. Гадаю, що ні. Але, щоб помітити різницю, слухати треба уважно – як і в будь-якій справі, якщо хочеш щось справді зрозуміти, потрібна справжня увага. І неважливо, вивчаєш ти історію джазу чи способи плетіння з верболозу. Отже, увага. А веду до того, що цього бандуриста слухати уважно – приємно і цікаво. І ще більш цікаво стає слухати, коли дізнаєшся, що він, власне, самоучка. "Я настроїв бандуру так, як Бог на душу поклав, і грати навчився теж так, як душа того бажала." Отже, все по-справжньому. Ну а як досвід у нього вже чималий, то й програма не одноманітна. На диску можна почути і, звісно, думи, і псалми, і пісні соціально-побутові та історичні. А співає Михайло Коваль неголосно, співає спокійно, і слухати його уважно – дуже легко.Антон Йожик Лейба
Доп. информация
Цього бандуриста слухати уважно – приємно і цікаво. І ще більш цікаво стає слухати, коли дізнаєшся, що він, власне, самоучка. "Я настроїв бандуру так, як Бог на душу поклав, і грати навчився теж так, як душа того бажала." Отже, все по-справжньому. Ну а як досвід у нього вже чималий, то й програма не одноманітна. На диску можна почути і, думи, і псалми, і пісні соціально-побутові та історичні. А співає Михайло Коваль неголосно, співає спокійно, і слухати його уважно – дуже легко. Антон Йожик Лейба. УМКА "Божа людина з Великого Хутора", - так називають цього народного музиканта, сучасного кобзаря. Він живе в Драбовськом районі на Черкащині в щасливій гармонії зі своєю землею, на якій народився, виріс, змужнів і до якої повернувся після довгих років розлуки. Коли над Великим Хутором дзвінкими переливами далеко у висоту злітає кобзарська пісня, односельці знають, що це їх земляк узяв в руки бандуру.
У 2003 році найбільша професійна асоціація національних мовців світу - Європейське Мовне Співтовариство (ЕВІІ) видала другий музичний альбом світової музики з двох компакт-дисків, до якого увійшов запис виконавця з України Михайла Коваля. З тих пір його голос у супроводі бандури зазвучав з радіоприймачів в багатьох країнах світу.