Stephenie Meyer / Стефани Майер - Houkutus (kirjasarja) / Сумерки (серия романов)
Год выпуска: 2005-2010
Язык: Финский
Автор: Stephenie Meyer / Стефани Майер
Исполнитель: Leena Pöysti
Жанр: триллер, фэнтези, роман
Издательство: WSOY
Время звучания: 61:06:00
Тип аудиокниги: аудиокнига
Аудио кодек: M4A
Битрейт аудио: 56 kbps
Описание:
Houkutus - Сумерки
Isabella muuttaa isänsä luo tihkuisenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin – yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynseästi ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Vaaroja uhmaten Isabella ja Edward rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta he kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Isabellan suojelusenkeli, mutta vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta.
"Сумерки" — первая книга серии «Сумерки» писательницы Стефани Майер, в которой рассказывается о любви обычной семнадцатилетней девушки Изабеллы Свон и вампира Эдварда Каллена. Вампирский роман, первое издание которого только в США разошлось рекордным тиражом в 100 000 экземпляров. Книга стала культовой для молодежи не только англоязычных стран, но и Франции, Испании, Скандинавии, Японии и Китая.
В книге описываются прекрасные и мучительные переживания первой юношеской любви, вплетённые в канву взаимоотношений вампиров и людей, разворачивающихся на фоне дождливо-таинственной атмосферы...
Uusikuu - Новолуние
Bella Swanin mielestä on jotain tärkeämpää kuin itse elämä: Edward Cullen. Vampyyrin rakastaminen on kuitenkin vaarallisempaa kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Heidän suhdettaan uhkaavat ennakkoluulot sekä läheiset ja rakkaat, ja ongelmat ovat vasta alkamassa. 18-vuotispäivän kynnyksellä Bella on surullinen, sillä hän ei haluaisi vanheta – Edward kun on ikuisesti 17-vuotias. Vastentahtoisesti vietetyillä syntymäpäivillä hän saa lahjapaperista haavan ja vuotaa verta verenhimoisten vampyyrien edessä...Uusikuu on miljoonat lukijat lumonneen vampyyrisaagan toinen osa. Kuuntele äänikirjana myös sarjan avausosa Houkutus.
"Новолуние" — второй роман серии «Сумерки», в котором, по словам автора, рассказывается о потере истинной любви.
Влюбиться в вампира — страшно и романтично... Но потерять любимого, решившего ценой разрыва спасти свою девушку от роли пешки в вечном противостоянии кланов «ночных охотников», — это просто невыносимо. Белла Свон мучительно переживает исчезновение возлюбленного и безуспешно ищет забвения в дружбе с мальчишкой-индейцем Джейкобом Блэком. Она даже не подозревает, что её лучший друг — порождение ещё одного «народа Тьмы». Народа куда более жестокого и опасного, чем аристократы-вампиры...
Epäilys - Затмение
Bella Swan on vaarassa, kun joukkomurhien aalto vavisuttaa Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Bellan on valittava Edwardin rakkauden tai Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään. Bella on kiintynyt Jacobiin ja viihtyy hänen seurassaan kenties liiankin hyvin. Onko Bella enää varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää kuin Edwardissa...
"Затмение" — третий роман серии «Сумерки», в центре которого - напряжённый любовный треугольник и проблема выбора.
Сиэтл охвачен чередой таинственных убийств, а обуреваемая жаждой мести вампирша продолжает поиски Беллы, снова оказавшейся в смертельной опасности. Кроме того, находясь в эпицентре всех этих событий, Белла вынуждена делать выбор между ее любовью к Эдварду и ее дружбой с Джейкобом, зная, что ее решение может послужить толчком к возобновлению давнего противостояния между вампирами и оборотнями. Помимо всего прочего, ей предстоит принять еще одно важное решение: жизнь или смерть, ведь окончание средней школы уже не за горами. Но как сделать правильный выбор?
Aamunkoi - Рассвет
Suunnaton intohimo Edwardia kohtaan ja syvä yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elämänsä käännekohdassa. Hänen edessä oleva valinta joko liittyä kuolemattomien viettelevään perheeseen tai jatkaa ihmiseloa määrää kahden heimon kohtalon. Kun Bella on tehnyt valintansa, alkaa ennennäkemätön tapahtumien vyöry, joka johtaa käsittämättömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elämän langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessä hetkessä ikuisiksi ajoiksi.
"Рассвет" — четвёртый роман серии «Сумерки», рассказывающий о проблемах, с которыми сталкиваются молодожёны Белла и Эдвард во время медового месяца и в связи с его последствиями.
Повествование в романе ведётся не только от лица Беллы, но и от имени оборотня Джейкоба.